Despre
Licențiată a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” Bucureşti, secția Artele Spectacolului de Teatru, specializarea Actorie și absolventă a Liceului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, Miruna Ionescu a debut pe scenă la vârsta de 6 ani, fiind primul copil care a interpretat o doină în cadrul emisiunii de televiziune ”Tezaur Folcloric”, fapt pentru care a fost considerată copilul fenomen al muzicii populare românești.
La vârsta de 13 ani a debutat și pe scena Radiodifuziunii Române, alături de Orchestra de Muzică Populară, sub bagheta dirijorului Paraschiv Oprea. Anii copilăriei și adolescenței i-au adus numeroase premii și trofee, dar și prezențe în emisiunile de radio și de televiziune, în concerte și spectacole, alături de mari artiști, interpreți de muzică populară și ușoară, actori de teatru și film.
Datorită personalității sale și-a dorit întotdeauna să se descopere mai mult, de aceea a ales să urmeze studiile universitare în artele spectacolului de teatru. S-a bucurat de îndrumarea unor profesori de elită ai teatrului și filmului românesc: Sanda Manu, Adriana Popovici, Mirela Gorea, Liviu Lucaci.
În anul 2008 a început colaborarea cu Televiziunea Română, în calitatea de moderator, pentru emisiunile „Dincolo de cântec” și “Popasuri Folclorice”, dar și pentru concerte, festivaluri și evenimente culturale în transmisiuni directe sau ediții speciale: Festivalul – concurs ”Maria Tănase“ – Craiova, Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei ”Crizantema de Aur“ – Târgoviște, Festivalul Naţional de Folclor ”Ion Albeșteanu“ – Slobozia.
În același timp, s-a aflat în distribuția mai multor piese de teatru, jucate pe scena Teatrului Național pentru Copii „Ion Creangă”, a Teatrului Masca și Teatrului de Revistă “Constantin Tănase “. În 2015 Miruna Ionescu întrerupe colaborarea cu teatrele din București, pentru a se dedica exclusiv televiziunii și proiectului său de suflet, „Poveste din Bucureștiul de Odinioară”, alături de violonistul Valentin Albeșteanu.
În calitate de manager cultural și de Președintele al Asociației „ProCultArt”, desfășoară programe naționale de salvgardare a patrimoniului imaterial al muzicii ușoare interbelice, precum seria de concerte „Poveste din Bucureștiul de Odinioară”, Biblioteca Digitală a Muzicii Ușoare Interbelice, Kirculescu 120 de ani, Festivalul Internațional de Muzică Interbelică.