Ziua 2
LOCAȚIE
Sala Radio, Studioul de Concerte „Mihail Jora” (Strada General H. M. Berthelot nr. 60 – 64)
ORA
19.30
Program
RAMONA HORVATH QUARTET, FRANȚA – Paris
Les chemins de l’amour
Mirajul Parizian… Resimțit în stilul de viaţă al tuturor celor care căutau emanciparea, modelul francez a impactat aspectul general al Bucureștilor: bulevardele, hoteluri, magazinele cu vitrine luminate, restaurantele, terasele și cafenele cu muzicanți vestiți, teatrele cu ale lor spectacole de seară, reclamele din cotidiane, toate păreau să stea sub influența Marelui Paris. Rezultatul – o lume a contrastelor, care datorită atmosferei cosmopolite făcea cu ușurință trecerea dintre mahalaua prăfuită în bulevardul cu zeci de cinematografe și reclame luminate, din carul cu boi în tramvaiul electric sau automobilul ce atesta proaspăta îmbogățire, de la gratarul cu mici din colțul Cărămidarilor la un pahar cu șampanie ciocnit la Capșa sau Carul cu Bere în compania elitelor. Bucureștii își transformau visul în realitate, fiind distins pentru această reușită cu titul de ,,Micul Paris, un București suprins de o muzică ce tocmai își cerea dreptul la celebritate: noul jazz.
DISTRIBUȚIE
- RAMONA HORVATH – pian
- NICOLAS RAGEAU -contrabas
- JEAN-PHILIPPE BORDIER – chitară
- ANTOINE PAGANOTTI – percuție
PASADENA ROOF ORCHESTRA, MAREA BRITANIE – Londra
Puttin on the Ritz
Un Carusel al Plăcerilor… LONDRA… și ale ei mărturii despre trecut…Nu îmi spui că măcar odată în viață nu ți-ai dorit să fi trăit în alte vremuri? La Ritz sau la Savoy? Să trăiești Marile Speranțe ale unui oraș pentru care Big Bang-ul dădea ora exactă în ritmul marilor Big Band-uri…just try it and put it on the RITZ…
PASADENA ROOF ORCHESTRA aduce gloria muzicala a marilor big band-uri londoneze, dintre anii 1920 – 1940.
DISTRIBUȚIE
- DUNCAN GALLAWAY – voce
- MALCOLM BAXTER- trompetă
- DAVID FORD – trompetă
- DAVID PRITCHARD- Alto saxophone
- MICHAEL FOSTER – Alto saxophone
- ROBERT FOWLER -Tenor saxophone
- THOMAS LANGHAM – Guitar and Banjo
- DAVID BERRY- Contrabas
- SAMUEL WATTS – Pian
- DOMINIC SALES- Percuție
- RORY INGHAM- Trombon
Artiștii zilei
Descoperă mai multe despre principalii artiști ai zilei
EXPOZIȚIA POVESTE DIN BUCUREȘTIUL DE ODINIOARĂ, Foaierul Sălii Radio
Printre partituri, fotografii vechi, gramofoane cu sunet răgușit, afișe sau caiete program care ascund în paginile lor distribuțiile de elită ale teatrelor de revistă din Bucureștiul interbelic, se recompune o lume, un univers, o viață… parfumul pomadei încă se mai simte, iar partiturile cu foaia lor îngălbenită poartă încă atingerile celor ce le-au scris, s-au cântat sau oferit sau poate pur și simplu cumpărat…Poveștile lor s-au pierdut demult printre vremuri, nici nu mai sperau să fie descoperite, dat tu ai curajul și cunoaște-le…
LOCAȚIE
LOCAȚIE : ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Studio (Strada Lipscani nr. 84 – 90)
ORA
11.00
ACCESUL SE FACE DOAR PE BAZĂ DE INVITAȚIE
COLOCVIU DE SPECIALITATE
CAFÉ -CONCERT, ÎNCOTRO?
Ce stim despre muzica de café concert? Dicţionarele şi enciclopedille muzicale nu conțin nici o referire la ea. Literatura în schimb, generoasă in informaţii, îţi indică restaurantele din Viena, Budapesta, Londra, Paris sau Bucureşti care îşi atrag clientela cu promisiunea unui café concerto de calitate şi îţi indică trupele de artişti pregătite să îl execute. Café concert – care înseamnă, grosso modo, muzica concertantă de cafenea se situează prin urmare în afara preocupărilor academice; ceea ce n-o împiedică să fie cât se poate de reală, vie, cunoscută şi gustată de clienții localurilor de lux ale Europei…Astăzi despre café concert se vorbește foarte puțin…ÎNCOTRO s eîndreaptă acest gen muzical?!
Speakeri: personalități ale culturii românești, media și management cultural
*Achiziția biletului nu include accesul la Colocviu